viviendas

Edificio Atenea / Atenea Building

ficha técnica / fact sheet

Volver
©pabloblanco
es

El edificio aprovecha la condición de sitio remanente en un terreno de superficie reducida, encerrado entre edificios de altura. Esta condición determina la volumetría y vistas, las cuales se cierran en el sentido Oriente- Poniente y se abren en el sentido Norte-Sur.

El volumen se trabaja como una caja blanca de la cual emergen los balcones trabajados en hormigón con piedrecilla. El Acceso se desplaza hacia el costado dando espacio a un gran pilar que se bifurca en forma de V. Esto apoya la idea de voladizo de la caja principal.

Los departamentos se plantean como un espacio sin muros estructurales interiores dándose la división entre los espacios públicos y privados de la vivienda a través de un muro-mueble de madera que cumple la doble función de guardar y separar.

en

This project makes use of a disused space located between two high-rise buildings. The contrived nature of the location thus determines the size and view of the building, both of which are restricted east and west by other buildings, and open up along the north-south axis.

The building is shaped like a white box with pea gravel concrete balconies emerging towards the street. Access is moved to the side, allowing space for an imposing V-shaped pillar at the front. This pillar supports the projection of the main bulk of the building.

The apartments have been conceived to provide open space, without interior structural walls. A separation between public and private areas is created by means of a wooden shelving wall, which fulfils a double function by providing both storage space and intimacy.

©pabloblanco ©pabloblanco ©pabloblanco ©pabloblanco ©pabloblanco
©pabloblanco ©pabloblanco
Layout1 Layout1 Layout1 Layout1 Layout1